Voiko luottokortteja käyttää vaihtoehtona lainalle?

Kun sinulla on tietty ostostarve, luottokortin käyttäminen voi olla yksinkertaisin vaihtoehto. Voit itse valita kuinka suuren osan luottorajastasi käytät joka kuukausi, ja voit myös jakaa maksut pidemmälle aikavälille. Monet miettivät luottokortin käyttöä vaihtoehtona lainalle sekä luottokortin järkevyyttä ylipäätään. Tämä kaikki riippuu siitä miten käytät korttiasi. Sinulla on usein mahdollisuus käyttää luottorajaasi korotta ja maksutta 45 päivään asti, jonka jälkeen maksamattomalle summalle asetetaan korko.

Silloin kun tarvitset rahaa lyhyellä aikavälillä, luottokortin käyttäminen voi olla järkevää. Vältyt lisäkustannuksilta, jos maksat aina laskun takaisin korottoman maksuajan aikana, ja monissa luottokorteissa ei ole edes vuosimaksua. Mutta jos laskun maksaminen viivästyy, luottokorttien noin 20 % korko on usein korkeampi kuin yksityisten lainojen korko, joten pitkällä tähtäimellä maksujen viivästyminen on kallista.

Suurempien summien ja pidemmän maksuajan kohdalla on usein järkevämpää hakea lainaa. Osa lainaajista tarjoaa lainoja alkaen hintaan 3 % + lisäkustannukset. Vaikka hakuprosessi onkin hieman vaivalloisempi kuin kortin höylääminen, se on viime vuosina muuttunut paljon helpommaksi kuin ennen. Nyt voit tehdä koko hakemuksen verkossa, joten voit saada rahat tilillesi jopa muutamassa päivässä. Nyrkkisääntönä on hyvä muistaa, että luottokortti on hyvä vaihtoehto lyhyellä aikavälillä ja pienille summille, mutta suuremmille summille on parempi hakea lainaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *