Mitä sinun tulee ajatella ennen kuin haet lainaa?

Juuri nyt monet alan toimijat tarjoavat lainoja Suomen markkinoilla, ja valittavanasi on monia erilaisia lainoja. Sinulle parhaiten sopiva laina rippuu omasta taloudellisesta tilanteestasi ja elämänvaiheestasi. Koska lainantarjoajia on niin monta, niitä kannattaa vertailla, jotta voit löytää itsellesi parhaiten sopivan lainan. Osa lainaajista tarjoaa nopeita käsittelyaikoja, ja toisilla taas hakemuksen käsittely voi kestää kauemmin. Tärkeintä on kuitenkin löytää hyvä tarjous sinulle parhaiten sopivasta lainatyypistä.

Hakiessasi lainaa sinun kannattaa aina tutkia, mitä eri lainaajat tarjoavat. Näin vältät itsellesi ja elämäntilanteeseesi sopimattoman lainan. Jotkin lainaajat tarjoavat ns. pikavippejä, joiden takia joudut usein maksamaan enemmän kuin suunnittelit. Siksi on aina tärkeää tarkistaa todelliset vuosikorot ja lainan kokonaishinta. Esimerkiksi 15 000 euron laina 10 vuoden maksuajalla ja 13,2 % todellisella vuosikorolla tulee maksamaan sinulle 26 257 euroa.

Pikavippi voi olla houkutteleva vaihtoehto, sillä hakemus on helppo ja yksinkertainen. Joskus siihen tarvitaan vain muutama napinpainallus. Itse lainalla on kuitenkin usein monen sadan prosentin korko, ja siksi sinun tulee välttää niitä. Kannattaa myös tarkistaa, että sinulla on varmasti varaa maksaa laina takaisin sen koko maksuaikana. Lainasta voi olla vaikea kieltäytyä, jos hakemuksesi on jo hyväksytty, mutta sinun tulee olla täysin varma, että selviät lisäkustannuksista etkä joudu velkakierteeseen.

Kannattaa myös aina löytää halvimman lainan tarjoava lainaaja ja muistaa verrata useampia tarjouksia. Siten varmistat, ettet joudu maksamaan enemmän kuin on tarpeen. Monet eri palvelut vertaavat lainoja puolestasi ja antavat sinulle hyvän yleiskatsauksen eri lainatyypeistä ja niiden hinnoista. Niiden avulla vertailu on helppoa, sillä joku muu tekee työn puolestasi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *