Mikä on lainanvälittäjä?

Lainanvälittäjä on yritys, joka kerää tarjouksia eri pankeilta ja lainantarjoajilta. Välittäjät eivät siis itse tarjoa lainoja, vaan keräävät tietoja yhteistyökumppaneiltaan ja välittävät tiedon lainanhakijalle. Välittäjän avulla voit siis vertailla useampia tarjouksia nopeammin ja helpommin kuin hakemalla itse lainaa kaikilta eri tarjoajilta. Yhteistyökumppanien määrä vaihtelee, mutta yleensä vaihtoehtoja on 10-25.

Lainanvälittäjä ei siis ole vastuussa varojen lainaamisesta, eikä se ole pankki tai lainantarjoaja. Kun olet valinnut itsellesi parhaiten sopivan lainan, teet sopimuksen valitsemasi lainaajan kanssa. Lainan maksu tilillesi ja luottorekisterin tarkistus hoidetaan pankin toimesta. Lainanvälittäjillä on usein vuosien kokemus alalta, joten heiltä voit saada myös vinkkejä siihen, mitä kannattaa ajatella ennen hakemusta, ja he voivat myös auttaa sinua yhdistämään tämänhetkiset lainasi.

Lainanvälittäjän käyttämiseen on monta perustetta. Ensinnäkin se on sinulle täysin maksutonta, sillä lainanvälittäjä saa korvauksen valitsemaltasi pankilta, eikä tämä nosta myöskään lainan hintaa. Voit myös helpommin vertailla useampia tarjouksia yhdellä hakemuksella, etkä ole sitoutunut mihinkään tarjouksista. Juuri hakemuksen sitomattomuus ja maksuttomuus ovat yleisimpiä syitä lainanvälittäjän käyttöön. Välittäjät säästävät myös aikaasi, sillä vältyt useiden hakemuksien lähettämiseltä, ja vertaaminen on helpompaa kun kaikki tieto on helposti esillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *